Vrijdag de dertiende: onze tips voor een veilig laadperron

Submitted by administrator on Fri, 05/13/2022 - 09:20

Vandaag is het vrijdag de dertiende, de dag die bekend staat als ongeluksdag. Onderzoek toont aan dat maar liefst één op de vijf Nederlanders op deze dag extra voorzichtig is. Maar in een omgeving met bewegende objecten is veiligheid van extra belang. Daarom geven wij u graag wat concrete tips om elke dag een veilige werkplek te creëren.

Laadperron: oorzaken van arbeidsongeval

Het laadperron wordt gezien als één van de gevaarlijkste plekken op de werkvloer. Niet zo gek, want in Europa raken wekelijks ongeveer 40.000 mensen ernstig gewond door een bedrijfsongeval. De meest voorkomende bedrijfsongevallen zijn:

  • Contact met een bewegend voorwerp
  • Aanrijding
  • Vallen van hoogte
  • Uitglijden, struikelen of val
  • Contact met een bewegend deel van een machine

Zo vermijd u ongelukken op de werkvloer!

Bedrijfsongevallen willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Om u meer gemoedsrust te geven hebben we hier de belangrijkste punten op een rij gezet:

1. Draag beschermende kleding: draag tijdens het werken altijd de juiste bescherming voor handen, oren, ogen en luchtwegen.

2. Hou de werkvloer opgeruimd: een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Zorg ervoor dat de werkvloer altijd opgeruimd is zodat niemand kan vallen.

3. Gebruik de machines volgens de richtlijnen; zorg ervoor dat de machinerichtlijnen en veiligheidsprotocollen bij iedereen bekend zijn. Ze zijn er namelijk niet voor niets! Ze helpen om onnodige fouten te voorkomen.

4. Meld onveilige situaties direct; merkt u een onveilige situatie op, maak een foto en geef dit door aan leidinggevende. Zo kunnen onveilige situaties worden

5. Spreek elkaar aan op onveilige situaties; merkt u dat een collega zich niet aan de voorgeschreven veiligheidsrichtlijnen houdt, spreek hem of haar dan direct aan.

Bedrijfsongevallen voorkomen met de juiste bescherming

Innovatieve oplossingen voor het laadperron: verhogen van de veiligheid

Loading Systems hecht grote waarde aan een veilige en gezonde werkplek. Daarom hebben we een ruim assortiment oplossingen die bijdragen aan een veilig laadperron.

Optimale veiligheid rondom het laadperron? Kies voor vrachtwagenblokkering

Vrachtwagenblokkering voorkomt het wegkruipen van vrachtwagens

Het voortijdig wegrijden of kruipen van voertuigen kan zorgen voor ernstige ongevallen. Daarom hebben we speciaal voor dit soort situaties de wegrijblokkering ontwikkeld. De wegrijblokkering zorgt ervoor dat vrachtwagens niet langer meer kunnen wegrijden door de automatische wielblokkering. Zo kan er te allen tijde veilig worden geladen en gelost. Meer weten over onze vrachtwagenblokkering? Lees dan hier verder.

Toch op zoek naar een simpelere oplossing? Dan zijn wielkeggen een goed alternatief! De wielkeggen zijn eenvoudig in gebruik en verhogen de veiligheid rondom het laadperron. De wielkeggen zijn er in diverse uitvoeringen en daardoor te gebruiken voor elk voertuig.

Accessoires: het gebouw van binnen en buiten veiliger maken

Onze accessoires dragen bij aan het veiliger maken van uw laadperron. Daarnaast verhogen de accessoires ook de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van uw pand. Zo kunnen er dock bumpers worden geplaatst wat ongewenste schade aan het voertuig en gebouw kan voorkomen.

Meer weten over onze accessoires? Lees ons blog over de veiligheid verhogen met laadperron accessoires. In ons blog leggen we de gevaren van het laadperron uit en geven we tips hoe u de veiligheid in en rondom uw bedrijfspand kunt verhogen.

Veilige werkomgeving middels een dock leveller

Een dock leveller draagt bij aan de veiligheid rondom uw dock. Zo is de dock leveller standaard uitgerust met een aantal veiligheidsfuncties en kan daar optioneel het volgende aan toegevoegd worden:

  • Antisliplaag
  • Noodstopschakelaar met resetbeveiliging (paniekstop)
  • Dock leveller- / deurbeveiliging

Alle dock levellers in ons assortiment zijn CE gemarkeerd en voldoen daarom aan alle veiligheidsaspecten van de Europese richtlijn EN 1398:2009.

Toch een probleem? Loading Systems is uw lokale service partij!

Gaat er toch iets mis op vrijdag de dertiende? Geen probleem! Onze monteurs staan dag en nacht voor u klaar. De voordelen van Loading Systems:

  • Eén partij voor al uw industriedeuren en dock equipment.
  • Eigen ervaren service monteurs
  • Merkonafhankelijk onderhoud

Meld storing