Welk type dock bumper is het meest (kosten)efficiënt voor mijn business?

Postat de administrator la Joi, 05/19/2022 - 10:06

Er is vaak maar één fout nodig om iemand te doen beseffen dat hij dock bumpers had moeten laten installeren. Want met dock bumpers beschermt u het gebouw, voertuig en andere investeringen tegen dergelijke incidenten. Maar hoe kiest u nou de juiste dock bumper? Lees in ons blog de tips en tricks voor het kiezen van de juiste buffer.

Wat is een dock bumper?

Een laadperron is vaak één van de drukste gebieden van een distributiecentrum. Het is dan ook niet vreemd dat hier vaker ongelukken gebeuren. Want een fout bij het laden en lossen is zo gemaakt. Een enkele fout kan daarbij al snel voortvloeien aan schade aan het dock of letsel aan werknemers. Wie wil dat nou niet voorkomen?

Dock buffers absorberen de impact van het voertuig bij het aandocken tijdens het laden en lossen. Ongeacht uw toepassing kunt u veel baat hebben bij het gebruik van een dock bumper voor het beschermen van uw laadperron.

Het kiezen van de juiste dock buffer voor uw laadperron

Weet u welk type dock bumper uw bedrijf nodig heeft? Het is van belang dat u het juiste type kiest, omdat de buffers essentieel zijn in het verhogen van de veiligheid op het laadperron. Helaas geldt er geen “one size fits all” voor dock bumpers. Dit mede omdat de kenmerken voor laadperrons zeer uiteen kunnen lopen. Hierdoor past de ene bumper beter bij uw wensen en eisen dan andere buffers. Hieronder geven we enkele overwegingen waarmee u rekening dient te houden wanneer u op zoekt bent naar nieuwe dock buffers.

Dock bumpers laadperron

1. Hoeveel verkeer is er op uw laadperron?

Dock bumpers zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen intensief verkeer. Toch zijn sommige buffers beter geschikt voor dit soort situaties. Zo zijn de ES (Extra Sterke) bumpers en SAB (Shock Absorberende) bumpers speciaal ontwikkeld voor een hoge laadfrequentie. Dit maakt deze bumpers een betere investering voor laadperrons waar veel vrachtverkeer plaatsvindt.

2. Wat zijn de vrachteisen op uw laadperron?

Wordt er vaak breekbare vracht gelost? Dan wilt u uw laadperron voorzien van dock bumpers met de grootst mogelijke schokabsorptie. Zo is er de minste kans op het breken van de vracht.

3. Heeft uw laadperron unieke kenmerken?

Als uw laadperron unieke kenmerken heeft, zoals een steile helling, dan dient hiermee rekening te worden gehouden bij het kiezen van de juiste buffer. Standaard dock buffers zullen namelijk in dit soort situaties vaak te kort zijn. De verstelbare extra sterke dock bumper is in dit geval een goede keuze aangezien deze geschikt zijn voor veelvuldig gebruik. Kijk voor het type dock bumpers altijd naar de hoogte van het laadperron en de montagevoorwaarden.

Heeft u advies nodig bij het kiezen van de juiste bumper? Laat dan uw gegevens achter en één van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met u op. Dan zullen we de unieke kenmerken van uw laadperron en uw wensen bespreken.

Krijg advies van onze experts

Vijf veelvoorkomende type dock bumpers

Er is niet één standaardtype dock bumpers. Hoewel de buffer een barrière creëert tussen de vrachtwagen en het gebouw, zijn er veel factoren welke van invloed zijn op de keuze van het soort buffer. Net zoals laadperrons variëren in grootte, zijn er ook verschillende dock bumpers die geschikt zijn voor verschillende situaties. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gangbare type dock buffers bij Loading Systems:

Rubberen bumpers; goede bescherming van gebouw en voertuig

De rubberen bumpers zijn één van de meest gebruikte buffers en zijn vervaardigd uit stootkracht absorberend rubber ter bescherming van gebouw en voertuig. De bumpers zijn standaard voorzien van verzonken montagegaten en worden vaak gebruikt in situaties met een lage laadfrequentie. Om de buffer ook te gebruiken bij intensief vrachtverkeer zijn er ook beschermingsplaten toepasbaar.

Rubberen dock bumpers

Nylon buffers; goed voor portemonnee én milieu!

De nylon buffers zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit nylon waardoor ze de onverwoestbare alternatief zijn voor de traditionele buffers. Zo kunnen de buffers niet alleen tot 4 x langer worden gebruikt, maar zijn ze ook recyclebaar. De console is vervaardigd uit robuust staal waarin de gegoten nylon dock bumper op en neer kan bewegen.

Nylon dock bumpers van Loading Systems

Verstelbare rubberen dock bumper; voor extra bescherming van het laadperron

De in hoogte verstelbare dock bumper is vervaardigd uit een stevig stalen onderstel en een standaard rubberen buffer blok. Middels de beschermplaat is de verstelbare dock bumper ook geschikt voor intensief vrachtverkeer. De buffer volgt de opwaartse en neerwaartse beweging van de trailer en voorkomt daarbij schade aan het laadperron en voertuig.

Verticaal bewegende dock buffer

Extra sterke buffer; voor situaties die hierom vragen

De extra sterke dock bumpers zijn duurzaam gepantserde bumpers welke zeer geschikt zijn voor veeleisende toepassingen. De consoles en de pantserplaat worden standaard gegalvaniseerd waardoor de buffers zeer slijtvast zijn.

Extra sterke dock bumpers

Verstelbare extra sterke buffer; de bumper voor veelvuldig gebruik!

De mobiele dock buffer is een verstelbare en duurzame gepantserde bumper. De verticaal bewegende buffer is speciaal ontwikkeld voor extra bescherming van het laadperron. De buffers zijn uitermate geschikt voor dock levellers met een uitklapbare of uitschuifbare klep. Daarnaast wordt de buffer voorgemonteerd geleverd en is standaard leverbaar in een verzinkte uitvoering.

Verstelbare extra sterke dock bumper

Op zoek naar een oplossing voor een unieke situatie? Lees dan snel verder op onze productpagina! Zo geeft deze pagina een goed overzicht van ons ruime assortiment dock bumpers.