Bedrijfspand beveiligen: tips om het risico op inbraak te minimaliseren

Postat de administrator la Mie, 02/02/2022 - 13:54

Ruim 40% van alle ondernemers krijgt te maken met inbraak. Het is dus noodzakelijk dat uw pand goed beveiligd is tegen inbraak. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? Wij geven u in deze blog handige tips om het risico op inbraak te minimaliseren.

Inbraak: de nachtmerrie van elke ondernemer

In een bedrijfspand liggen veelal waardevolle spullen, welke u liever niet gestolen ziet worden. Inbraak vindt niet alleen plaats in woningen, maar ook bedrijfspanden zijn een serieus doelwit. Mede door de coronacrisis zijn het aantal bedrijfsinbraken gestegen. Zo vinden er jaarlijks meer dan 30.000 inbraken bij bedrijven plaats. De schade hierbij kan al snel oplopen tot wel 100.000 EUR. Naast financiële schade heeft een inbraak ook veel impact op emotioneel vlak.

Loading Systems inbraakveiligheid

Welk risico loopt u?

Met een inbraak loopt u financiële maar ook emotionele schade op. Zo kunnen onderstaande situaties voorkomen wanneer er wordt ingebroken in uw bedrijf:

  • Bedrijfsstilstand: Na een inbraak kan het laad- en losproces stilliggen omdat u moet wachten op onderdelen of producten. Stilstand van het proces betekent omzetverlies.
  • Schade aan uw bedrijfspand: Bij een inbraakpoging kan de schade beperkt blijven, maar in de meeste gevallen is de schade groot. Vaak slaan de inbrekers de boel kort en klein. Zo geeft de inbraak een hoop gedoe bij de reparatie en schadeafhandeling.
  • Verlies van spullen/bedrijfsdocumenten: Mocht de inbraakpoging succesvol zijn geweest dan dient u achteraf de gestolen voorraad te vervangen of zelfs nieuwe machines aan te schaffen. Daarnaast kan de inbreker ook bedrijfsgevoelige informatie stelen wat kan leiden tot een data lek. Deze schade is onherstelbaar.

Toegangsoplossingen voor inbraakpreventie

Er zijn diverse oplossingen beschikbaar om het laadperron extra te beveiligen tegen inbraak, zodat u bovenstaande risico’s kunt minimaliseren. Vaak worden er oplossingen zoals elektrische alarmsystemen geïnstalleerd, maar deze kunnen de logistieke processen bemoeilijken. Dit kan leiden tot vertraging door te lange procedures. Daarom raden we aan om te kiezen voor toegangsoplossingen welke bijdragen aan een efficiënt laad- en losproces terwijl de inbraakveiligheid wordt gewaarborgd.

Industriedeuren: de ideale inbraak werende oplossing

Industriedeuren zijn niet alleen isolerend en sterk maar zijn ook de manier om ongewenste gasten geen kans te geven. Kiest u een nieuwe deur? Besteed dan extra aandacht aan de veiligheid. Hieronder een aantal punten waarmee u rekening kunt houden.

  • Snelloopdeuren sluiten binnen een paar seconden waardoor de inbreker geen kans heeft om het pand binnen te treden.
  • Industriedeuren beschikken over een superieure afdichting langs de volledige opening wat een naadloze sluiting garandeert. Dit voorkomt dat de deur gemakkelijk kan worden opengebroken met gereedschappen.
  • Er bestaan verschillende mogelijkheden om sectionaaldeuren extra te beveiligen tegen inbraak, met zowel handmatige als automatische bediening.
  • Een industriedeur met vensters zorgt ervoor dat u achter de deur kunt werken zonder de deur te hoeven openen voor daglicht. Voor extra veiligheid kunt u de vensters hoog in de deur laten plaatsen zodat onnodige gasten geen inkijk hebben op uw inboedel.
  • Een loopdeur in de industriedeur opent vanwege veiligheidsredenen altijd naar buiten. Trektechnieken zijn minder krachtig dan duwtechnieken, waardoor de loopdeur moeilijk te forceren valt.
  • Door het koppelen van de besturingen van industriedeur en dock leveller is het mogelijk een volgordeschakeling aan uw dock toe te voegen. Hiermee verhoogt u de veiligheid van uw medewerkers, vermindert u energieverlies en verlaagt u de inbraakgevoeligheid, bijvoorbeeld door de industriedeur automatische te laten sluiten na het verladingsproces.

Heeft u veel personen die in- en uitlopen en staat de industriedeur hierdoor vaak open? Dan is het verstandig om een loopdeur in uw deur te laten monteren. Hierdoor liggen uw waardevolle spullen uit het zicht.

Advies nodig over alle mogelijkheden? Neem dan contact op met één van onze industriedeuren experts.

Vraag om advies

Je gebouw beveiligen? Dock shelters tegen inbraak & isolatie

Dock shelters zijn bedoeld om de opening tussen de vrachtwagen en het laadperron zo efficiënt mogelijk af te dichten. Door de optimale afdichting tussen het gebouw en het voertuig is het gebouw beter afgesloten. Dieven kunnen daardoor uw waardevolle goederen niet zien en kunnen het gebouw niet insluipen. Meer weten? Lees dan hier verder over dock shelters.

Loading Systems Dock Shelter

Moderniseer uw beveiliging op het laadperron

Zijn uw producten nog niet toe aan vervanging, maar wilt u wel een veiliger laadperron? Dat kan! Industriedeuren en dock equipment kunnen op de nieuwe standaarden worden aangepast door middel van moderniseringskits. Voor meer veiligheid helpen upgrades zoals het vervangen van de beglazing.

De keuze van het type beglazing is belangrijk voor de inbraakveiligheid. Zo kan een full vision sectie gemakkelijk worden vervangen. Afhankelijk van andere wensen en eisen kan het type beglazing worden gekozen. Wilt u extra bescherming tegen inbraak kies dan voor polycarbonaat of dubbelwandig SAN UV beglazing. Polycarbonaat beschermt het beste tegen inbraak.

Loading Systems biedt een ruim assortiment moderniseringskits aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Contact opnemen

Jaarlijks onderhoud: voor het controleren van belangrijke schakels

Laat uw laadperron jaarlijks controleren! Niet alleen is het een wettelijke verplichting om eens per jaar uw laadperron te laten keuren door een erkend servicebedrijf, het is bedoeld voor uw eigen veiligheid en die van uw medewerkers. Door uw installatie tijdig te laten controleren, zorgt u ervoor dat defecte onderdelen worden vervangen en gunt u inbrekers geen kans om gebruikt te maken van defecten of een slechte werking.

Service Loading Systems