Onze dock levellers voor een duurzaam laadperron!

Submitted by administrator on Wed, 03/08/2023 - 13:07

Dock levellers voor een duurzaam laadperron

Stijgende eisen vereisen een nieuwe aanpak voor energie-efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid. Door constant te blijven innoveren wordt niet alleen het productieproces steeds duurzamer. Ook de logistieke kracht daarachter wordt verbeterd. Onze nieuwste docklevellers zijn hiervan een perfect voorbeeld.

Efficiënte, duurzame gebouwen met een dock leveller

Dock levelers zijn ontworpen voor de meest veeleisende werkzaamheden op het laadperron. Zo overbruggen ze de ruimte tussen het laadperron en het aangedockte voertuig. Zo maakt het de werkvloer niet alleen een stuk veiliger, maar ook efficiënter.

Duurzame productie

Sinds 2021 worden onze dock levellers standaard gepoedercoat. Gepoedercoate producten zijn beter bestand tegen factoren die de coatingkwaliteit kunnen aantasten. Dit komt door hun weerstand tegen stoten, vocht, chemicaliën, ultraviolet licht en extreme weersomstandigheden. Dit vermindert op zijn beurt het risico op krassen, afbrokkeling, corrosie, verkleuring en andere slijtageproblemen.

Meer dan alleen een duurzaam design..

Wij zijn niet alleen bezig de productie zo duurzaam mogelijk te maken, maar ook het vervoeren van onze producten naar klanten proberen we zo duurzaam mogelijk te maken. Zo zorgen we ervoor met onze unieke manier van ontwerpen van onze docklevelers dat ze een lage transportstand hebben. Hierdoor kunnen we 50% meer laden in de vrachtwagens, ten opzichte van ons oude ontwerp van de dock levellers. Door deze verandering hebben we een enorme reductie op het gebied van CO2 voor het vervoer van onze goederen betekend.

Hoge kwaliteit materialen voor een lange levensduur

Dock levellers verhogen de productiviteit. Daarom is het van belang dat een dock leveller lang mee gaat, zelfs in de zwaarste situaties. Ons ruime assortiment aan dock levellers zijn volgens de hoogste kwaliteitsnormen ontworpen.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de meest moderne productietechnologie. We hebben voor elke situatie een geschikte oplossing door ons brede aanbod aan besturingsmethodes en opties.

Bespaar met duurzame opties

Voor een effectief klimaatbeheer is het belangrijk om alle openingen en kieren in alle gebieden van het magazijn af te dichten. Vooral bij het bij het laden en lossen bestaat het gevaar van energieverlies. Daarom bieden we slimme opties aan voor onze docklevellers. Hiermee gaan we tocht tegen en houden we vuil, ongedierte en knaagdieren buiten de deur.

Brievenbusafdichting

Voor een optimale bescherming tegen vocht, vuil en besmetting kan er optioneel een brievenbusafdichting worden geïnstalleerd. De brievenbusafdichting sluit de opening voor de laadkleppen aan de achterkant van de truck onder de dock leveller af. Meer weten over onze brievenbusafdichting? Lees dan hier verder.

Tochtafdichtingen

Het gebruik van tochtafdichtingen voor dock levellers heeft verschillende voordelen. Tochtafdichtingen dragen bij aan het verbeteren van de energie-efficiëntie. Daarnaast dragen ze ook bij aan het verbeteren van het comfort en de hygiëne van de laadzone. Dit maakt het een belangrijke investering voor bedrijven in de logistieke sector.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste dockleveller?

Weten welk type dock leveller u moet kiezen voor uw laadperron kan moeilijk zijn. HHet type leveller is afhankelijk van veel factoren. Bijvoorbeeld de beschikbare ruimte op het laadperron en het type voertuigen waarmee geladen en gelost wordt. Lees in onze blog alle tips en tricks voor het kiezen van de juiste leveller.

Met meer dan 55 jaar ervaring zijn wij in staat om u te helpen bij het samenstellen van een geschikte dock leveller voor uw situatie. Hulp nodig? Neem dan vandaag nog contact op met onze experts!

Advies van onze experts