Hoe kies je de juiste industriële brandwerende deur voor jouw bedrijf?

Submitted by administrator on Wed, 01/04/2023 - 11:33

Bij het kiezen van een industriële branddeur voor jouw bedrijf zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de deur gemaakt is van materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Ten tweede moet u ervoor zorgen dat de deur goed wordt geïnstalleerd en onderhouden. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat de deur de juiste maat heeft voor jouw behoeften.

Branddeuren – betrouwbare bescherming van personen en goederen

Brandwerende deuren, ook wel branddeuren genoemd, zorgen ervoor dat uitbreiding van brand voorkomen wordt. Hierdoor wordt de schade aan panden en goederen aanzienlijk beperkt of zelfs helemaal voorkomen. Tevens zorgt het voor een veilige werkomgeving voor personeel. Elk bedrijf kent zijn eigen wensen en behoeften en afhankelijk daarvan worden er criteria vastgesteld waaraan de branddeur dient te voldoen. Zo zijn brandwerendheid, rookwerendheid en geluidsisolatie belangrijke factoren.

Brandwerendheid; vlamdicht, warmtestraling en isolatie

Onze brandwerende deuren hebben een brandweerstand variërend tussen 30 en 240 minuten conform Europese normen (EN 1634-1 en EN 13501-2). Daarnaast zijn de branddeuren CE gecertificeerd conform EN 13241 en EN 16034.

Rookwerendheid – rookverspreiding tegengaan

De nummer één doodsoorzaak bij brand is het verstikken van rook. Rookwerendheid is dus zeer cruciaal voor de veiligheid van personeel. Maar wat betekenen SA en S200 als het gaat over rookwerendheid? SA is de rookwerendheid bij een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius, ook wel “koude rook” genoemd. S200 is daarentegen de rookwerendheid bij 200 graden Celsius, ook wel “warme rook” genoemd.

Meer veiligheid: voorzien van zelfsluitende aandrijvingen

Loading Systems vindt het belangrijk dat jouw veiligheid te allen tijde gewaarborgd wordt. Zo dient een brandwerende deur altijd te sluiten bij brandmelding, ongeacht de aanwezigheid van stroom. Zo zijn de industriële brandwerende deuren volgens de norm EN 16034 EN 14637 voorzien van een mechanische failsafe sluiting.

Alle brandwerende deuren op een rij

Er is niet één oplossing waarmee je mensen, goederen én gebouwen beschermt tegen de schade van inbraak, rook en vuur. Zo is de keuze van een brandwerende deur gebaseerd op de keuzes en wensen van gebouweigenaren en architecten. De keuze in brandwerende deuren is behoorlijk breed. Want wordt het een brandwerende overheaddeur, schuifdeur of loopdeur? Hoe maak je daarin de juiste keuze voor jouw bedrijf? We hebben de typen brandwerende deuren op een rijtje gezet om het net wat overzichtelijker te maken.

Brandwerende overheaddeur – voor het afsluiten van grote hallen en bedrijfsgebouwen

Brandwerende overheaddeur

Op zoek naar een veilige en betrouwbare deur voor jouw bedrijfspand? Dan zijn onze brandwerende overheaddeuren ideaal voor jou! De brandwerende sectionaaldeur is toe te passen in de meest uiteenlopende bouwsituaties. De deur is toepasbaar voor binnen/binnen en binnen/buiten situaties, en zijn geschikt voor frequent gebruik.

Brandwerende roldeur – voor de meest voorkomende vuurbelasting situaties

Brandwerende roldeur

Brandwerende roldeuren, ook wel brandwerende rolluiken genoemd, zijn de meest ideale oplossing voor een optimale brandvertraging. Zo wordt de brand vertraagd tot wel 120 minuten (afhankelijk van de gekozen afmetingen). Ten behoeve van de montage dient de bouwkundige wand te bestaan uit gasbeton, cellenbeton, kalkzandsteen, beton, metselwerk, brandwerend beklede staalconstructie of versterkte metal stud-wand middels geïntegreerde constructie. Onze brandwerende roldeuren zijn geschikt voor dagelijks gebruik en te gebruiken in diverse situaties (binnen/binnen en binnen/buiten).

Brandwerende schuifdeuren - voor veilige vluchtroutes

Brandwerende schuifdeuren

Onze rookdichte brandwerende schuifdeuren zorgen voor veilige vluchtroutes en zijn enkel te gebruiken in binnen/binnen situaties. De schuifdeuren worden altijd op maat gemaakt en de panelen van de brandwerende schuifdeuren kunnen in elke gewenste RAL kleur geleverd worden. Conform de EI(1) criteria is de brandweerstand van onze brandwerende schuifdeuren 60 minuten, en conform de EW criteria is de brandweerstand zelfs 120 minuten. Zo zijn de deuren uitermate geschikt voor situaties welke om een hoge brandweerstand vragen. Standaard is de brandwerende schuifdeur voorzien van handbediening voorzien van een snelheidsregelaar.

Brandwerende loopdeuren - geschikt als normale gebruiksdeur

Brandwerende loopdeuren

Het is belangrijk om brand vroegtijdig te compartimenteren om verspreiding te voorkomen. Vertraag brand met onze brandwerende loopdeuren welke een brandwerendheid van maar liefst 4 uur hebben. Zo geef je jouw medewerkers meer tijd in het geval van nood. Tevens zijn de loopdeuren geschikt voor toepassing als normale gebruiksdeur. De brandwerende loopdeuren zijn verkrijgbaar in een enkel- en tweevleugelige uitvoering. Daarnaast zijn de deuren ook geshcikt voor PGS15 ruimtes.

Brandwerende rolschermen – voor situaties met beperkte inbouwruimte

Brandwerende rolschermen

Op zoek naar een oplossing in situaties met een beperkte inbouwruimte? Dan zijn brandwerende rolschermen een ideale oplossing. De rolschermen zijn alleen geschikt voor binnen/binnen situaties en zijn niet bestemd voor dagelijks gebruik. Zo worden de brandwerende rolschermen alleen gebruikt in geval van een eventuele calamiteit.

Advies op maat: ontdek welke brandwerende deur bij jouw situatie past!

De juiste keuze branddeur is van cruciaal belang. Je staat er gelukkig niet alleen voor! Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de situatie en locatie waarbij we tot een mooie oplossing kunnen komen.

Zeker weten dat jouw brandwerende deur altijd goed werkt? Sluit dan ook meteen een service contract met ons af. Dan komen we een keer per jaar de brandwerende deuren checken op onder meer werking, bescherming en veiligheid. Zo zorg je ervoor dat personeel, goederen en gebouw te allen tijde bescherm zijn.

Advies van onze experts