Duurzaam gebouw: nummer één op de facilitaire agenda

Gespeichert von administrator am Do., 15.09.2022 - 12:03

De klimaatdoelstellingen van Parijs stellen de logistieke sector voor een forse opgave: in 2050 moeten transport en logistiek minstens 6x efficiënter zijn! Het is dan ook niet zo gek dat duurzaamheid nog nooit zo hoog heeft gestaan op de facilitaire agenda. De eisen welke aan een modern gebouw gesteld worden, stijgen met dag. Daarnaast blijft de markt zich verder ontwikkelen waarbij er nieuwe oplossingen worden gemaakt om aan de eisen te voldoen. Met een slim gebouw ben je klaar voor de toekomst.

De basis van een duurzaam gebouw

Het verduurzamen van uw gebouw is om meerdere redenen erg belangrijk. Zo draagt een duurzaam gebouw bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en energieverbruik. Daarnaast creëert het ook een gezonde werkomgeving en verhoogt het de waarde van uw gebouw. Zo blijkt uit onderzoek dat een duurzaam pand gemiddeld 10% meer marktwaarde heeft.

Per januari 2023, dienen kantoren verplicht een energielabel C te hebben. Naar verwachtingen zullen deze energiebesparingseisen in de komende jaren alleen maar verder toenemen. Maar met alle oplossingen in de markt zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe pakt u de verduurzaming van uw gebouw nou aan?

De uitdagingen van duurzaamheid

Een facility manager dient niet alleen op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelen in facilitaire processen, maar deze ook te implementeren, waarborgen en verder ontwikkelen. Hierbij komen duurzaamheidsverplichtingen ook nog eens om de hoek kijken. Verduurzamen gaat vaak om grote investeringen welke op de lange termijn lonen. Daarom is het belangrijk om uw wensen goed in beeld te hebben, zodat er achteraf niet een dure oplossing is geïmplementeerd welke helemaal niet zo duurzaam is in uw specifieke gebouw.

Goed ventileren is te leren!

Een zeer belangrijk aspect is het binnenklimaat. Een gezond en comfortabel binnenklimaat is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van uw medewerkers, maar kan ook nog eens bijdragen aan een verhoogde productiviteit en minder ziekteverzuim. Zo is het belangrijk dat een goede isolatie gerealiseerd moet worden. Dit is één van de meest efficiënte investeringen die u kunt maken.

Loading Systems heeft een groot assortiment oplossingen welke bijdragen aan een uitstekende isolatie van uw gebouw. Denk hierbij aan dock levellers, dock shelters, roldeuren, en nog veel meer! Daarnaast hebben we handige accessoires, zoals de hurricane fan light, welke bijdragen aan de ventilatie binnen uw gebouw. Benieuwd naar de oplossingen? Download dan snel onze whitepaper! Dan laten we graag zien hou u bestaande gebouwen zo kan aanpassen dat ze in de toekomst ook hun waarde behouden. Een nieuw gebouw? Geen zorgen! Ook dat komt aan bod in onze whitepaper.

 Whitepaper

BREEAM en andere expertise in huis

U heeft de ambitie om uw gebouw te verduurzamen en daarmee uw impact op het milieu te minimaliseren. Wij helpen u graag op weg! Om steeds weer slimmer, energiezuiniger en efficiënter te laden en lossen. Met productinnovaties, procesverbeteringen, optimaal advies aan onze klanten maken we ieder laadproces duurzamer. We ontzorgen uw organisatie door een helder communicatie- en implementatieplan. Door middel van maatwerk voor de lange termijn zorgen we voor een optimaal resultaat wat precies bij uw wensen en eisen past.

BREEAM Gecertificeerd

Klaar om uw gebouw succesvol slimmer te maken? Een duurzame wereld bereiken we samen!

Onze experts staan voor u klaar