Dock shelter kiezen: de juiste shelter maakt een wereld van verschil!

Submitted by administrator on Mon, 03/14/2022 - 08:48

Dock shelters spelen een cruciale rol tijdens het laad- en losproces. Ze verlagen niet alleen uw energieverbruik maar beschermen ook uw personeel en goederen. Daarnaast zijn de shelters uiterst stabiel, duurzaam en esthetisch. Om optimaal te profiteren van een dock shelter is het wel belangrijk dat de shelter aansluit bij de wensen en eisen van uw bedrijf. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van een dock shelter op een rij en geven we een aantal tips waar u op dient te letten bij de aanschaf van een dock shelter.

Contact opnemen

Dock shelter voordelen: wat levert het u op?

De dock shelter zorgt in elke situatie voor een hermetische afdichting tussen het voertuig en het gebouw. Dit levert grote voordelen op, waaronder: het reduceren van energieverbruik maar ook het verlagen van het ziekteverzuimpercentage. Een dock shelter is een investering welke u snel terugverdient. We zetten de belangrijkste voordelen even op een rij.

1. Maximale klimaatbeheersing: reduceer gemakkelijk uw energieverbruik

Door de superieure afdichting van de dock shelter kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Zowel tijdens de zomer als winter kunt u de temperatuur binnen beter regelen. De juiste temperatuurregeling zorgt er tevens voor dat werknemers minder snel ziek kunnen worden, wat weer een gunstig effect heeft op het ziekteverzuimpercentage. Een dock shelter is dus efficiënt en kostenbesparend.

2. Veiligere werkomstandigheden

Het laadperron is een plek waar veel ongelukken gebeuren. Maar met een paar aanpassingen kunt u ervoor zorgen dat de kans op een ongeluk geminimaliseerd wordt. Met een dock shelter zorgt u ervoor dat de werkomgeving veiliger wordt en verbetert u de werkomstandigheden. Benieuwd naar hoe u de werkomgeving nog veiliger kunt maken? Bekijk dan ons assortiment accessoires eens!

3. Duurzaamheid: verlengde levensduur

De dock shelters van Loading Systems zijn voorzien van een stabiele constructie. Ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen: hoge weerstand tegen slijtage en bestand tegen UV-straling en extreme temperaturen. Hierdoor zien de dock shelters er na verloop nog steeds goed uit.

4. Uw goederen schoonhouden

Een dock shelter zorgt ervoor dat de ruimte boven en aan de zijkanten van het voertuig afgesloten wordt. Hierdoor krijgt regen en vuil geen kans om het gebouw in te komen en blijft de werkruimte overzichtelijk i.p.v. glad en vies.

5. Verlagen van laad- en lostijden

Door de juiste dock shelter te kiezen kunnen alle voertuigen zonder vertraging in- en uitrijden. Hierdoor kunnen laad- en lostijden verlaagd worden tot een minimum. Dit zorgt er gelijk voor dat u ook kosten kunt besparen door het efficiëntere proces.

Een naadloos passende oplossing? Maak gebruik van een dock shelter!

Het type dock shelter is sterk afhankelijk van de variëteit aan voertuigen die aandocken, de soort goederen welke worden geladen en gelost, en het soort opslag. Benieuwd welk type dock shelter het beste bij uw bedrijf past? Hieronder hebben we een kort overzicht gemaakt met alle dock shelters.

De flappen dock shelter: robuust en duurzaam

Voor het afdichten van de ruimte tussen de vrachtwagen en de magazijnopening wordt gebruikt gemaakt van flappen. Door deze constructie kan schade vrijwel niet voorkomen. De flappen zijn ook voorzien van benaderingsstrepen, welke als oriëntatiepunten voor de chauffeur dienen. Zo kan de chauffeur te allen tijde correct aandocken.

  • Effectief en veelzijdig
  • Duurzaam materiaal
  • Universele oplossing: geschikt bij grote variëteit in voertuigen

Flappen shelter Loading Systems

De opblaasbare dock shelter: efficiëntie en weersbestendigheid

Opblaasbare dock shelter Loading Systems

De opblaasbare dock shelter zorgt voor een superieure afdichting tussen het gebouw en het voertuig. De kussens van de shelter worden pas opgeblazen als de vrachtwagen is aangedockt. Zo heeft de chauffeur goed zicht tijdens het aandocken en wordt de shelter niet blootgesteld aan de aanrijdkrachten van de vrachtwagen. Hierdoor gaat de dock shelter langer mee.

  • Energiezuinig
  • Duurzaam materiaal
  • Esthetische afwerking
  • Geschikt voor BREEAM standaard

De opblaasbare dock shelter is ideaal voor branches zoals koelopslag, voedingsindustrie en farmaceutica. Vanwege de optimale afdichting creëert u een steriele omgeving waar insecten en kleine deeltjes zoals stof buiten de deur worden gehouden. Daarnaast kan door de afdichting de temperatuur goed geregeld worden.

Kussenshelter: breed inzetbaar en optimale afdichting

We raden aan om de kussenshelter te gebruiken met wielgeleiders. Op deze manier docken vrachtwagens altijd in het midden van de shelter aan en wordt de kans op schade aanzienlijk vermindert. Om de dagmaat te verkleinen zijn er ook afgeschuinde kussens beschikbaar zodat ook kleine voertuigen kunnen laden en lossen.

  • Geschikt voor BREEAM standaard
  • Universele oplossing
  • Duurzaam materiaal

Kussenshelter Loading Systems

De kussenshelter is uitermate geschikt voor koel- en vrieshuizen vanwege de volledige afsluiting. Zo is de kussenshelter extreem kostenbesparend.

Kussenshelter voor bestelbussen: snel en efficiënt

Kussenshelter bestelwagens Loading Systems

De Van-Dock Shelter is speciaal ontwikkeld voor bestelwagens. De dock shelter maakt het mogelijk voor bestelbussen om met geopende deuren aan te docken. Door de afschuinde kussens kunnen de bussen perfect aandocken en ontstaat er een naadloze afdichting tegen weersinvloeden. Ook is de dock shelter uitgevoerd met een uitsparing in het topkussen voor bestelbussen met een achteruitkijkcamera voor het nauwkeurig kunnen aandocken.

  • Efficiënte oplossing voor bestelwagens
  • Gemakkelijk aandocken: minder kans op schade en ongelukken

Meer weten over de dock shelters van Loading Systems? Lees dan hier verder.

Of spreekt u liever met één van onze dock equipment experts?

Krijg advies van onze experts